Британският пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с непълнолетни момчета от ромската

...
Британският пастор Даниел Хъл, обвинен в блудство с непълнолетни момчета от ромската
Коментари Харесай

Пасторът, обвинен в блудство с деца в Сливен, праща писма и пари на жертвите

Британският пастор Даниел Хъл, упрекнат в блудничество с малолетни момчета от ромската махала в Сливен, евентуално продължава да търси контакт с децата и семейсвата им. Той се намира в Бургаския затвор, само че съгласно сигнали изпраща писма, пари и материални средства на пострадалите. 

„ Разговаряли сме единствено с някои от тях. В някои писма, които той изпраща до фамилиите, което се случва по пощата, той споделя, че им липсва, че те му липсват, че го обича, прави препратки към Библията, към Господ и продължава с това негово въздействие като самопровъзгласил се свещеник да поддържа тази връзка на зависимости и боязън от Бога по отношение на хората и техните фамилии. Голяма част от тях не желаят по никакъв метод да го виждат и чуват, макар че е имало оферти посредством други хора да отидат на посещаване в пандиза в Бургас. Разбира се, те са отказали “, разказа Росица Кратункова, фондация „ За вяра “ – един от хората, които към момента работят с децата и фамилиите след този случай.

От полицията и прокуратурата в Сливен споделиха за bTV, че няма подадени сигнали от фамилиите на децата, че Даниел Хъл се е опитвал да се свърже с тях.

Въпреки това, фамилии на деца, станали жертви на пастора, споделиха пред bTV, че фактически Хъл се пробва да се свърже с децата и изпраща пари към тях посредством майка си, която живее във Варна и посредством един от пасторите в ромския квартал „ Надежда “. Хората обаче изрично отхвърлиха да застанат пред нашата камера.

„ Някой път става не посредством пари, а посредством чисто материални артикули като дърва за огрев или съществени нужни артикули. Идеята е да продължи връзката на взаимозависимост, власт и послушание. Изхождайки от този образец, има едно недоумение в обществото за това по какъв начин работи насилието. Тук не става въпрос единствено ромски деца и единствено за кв. „ Надежда “, а по какъв начин да създадем правораздаването по-щадящо за децата и да разберем по какъв начин работят механизмите на насилието “, добави Росица Кратункова. 

Британският свещеник Даниел Хъл е упрекнат в блудничество с малолетни момчета от ромската махала на Сливен. В момента той е арестуван в Бургаския затвор. Според показанията на пострадалите Хъл е имал контакт с 14 деца. 

Той беше задържан за пръв път през септември 2019 година и упрекнат за блудничество с 8 български момченца от същия квартал в Сливен. През август 2022 година 45-годишният свещеник бе задържан още веднъж и упрекнат в разврат с три малолетни и едно малолетно момче от ромския квартал ” Надежда “ в Сливен.  Според обвиняването в интервала от юни до 10 август 2022 година Хъл подмамвал децата с лакомства и пари, употребявайки ситуацията им на взаимозависимост по отношение на него. 

Делото против пастора Хъл към този момент е в правосъдна фаза и е планувано за 14 май. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР